[vc_row equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1594915347627{padding-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1594915332136{border-right-width: 1px !important;padding-right: 40px !important;border-right-color: #dbdbdb !important;border-right-style: solid !important;}”][vc_column_text]A MŰSOR: ismeretterjesztő magazin 

A MŰSOR CÉLJA:
2020, a trianoni békediktátum 100. évfordulója a nemzeti összetartozás éve. Hétrészes sorozatunk célja, hogy a fiatalok számára is érhető módon bemutassuk, mi történt száz évvel ezelőtt és milyen következményei vannak az újraszabott határoknak még napjainkban is.

Mindezt nem egy száraz történelem órára emlékeztető formátumban, hanem a fiatalok számára is befogadható témákon keresztül szemléltetjük. Minden adásban bemutatunk egy határon túl élő közösséget. Hogyan élnek, hogyan telnek a mindennapjaik, hogyan őrzik magyarságukat, milyen a kapcsolatuk az anyagországgal.

Bemutatunk olyan embereket is, akik valamilyen kulturális, tudományos, gazdasági vagy sportsikereket értek el. Idősebbek elbeszélései alapján érzékeltetjük a mai, anyagországi fiatalokkal, mit is jelentett a rokonoktól távol, elszakítva élni, ugyanakkor azt is bemutatjuk, hogy gyökereik megőrzésével a határon túli fiataloknak is hasonló örömeik, kétségeik vannak, akárcsak nekik.

Célunk, hogy Határtúránkon megmutassuk, valójában nincsenek határok, a nemzeti nyelv, az irodalom, a hitélet és a hagyományőrzés révén a magyar identitás tovább él az országhatáron túl is. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1594915277125{padding-left: 40px !important;}”][vc_column_text]ADÁSOK

 • 1. adás: Erdélyi magyarok (Románia)
 • 2. adás: Felvidéki magyarok (Szlovákia)
 • 3. adás: Vajdasági magyarok (Szerbia)
 • 4. adás: Kárpátaljai magyarok (Ukrajna)
 • 5. adás: Ausztriai magyarok
 • 6. adás: Horvátországi magyarok
 • 7. adás: Szlovéniai magyarok

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1594915500999{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 70px !important;background-image: url(http://hellomirage.me/mf/wp-content/uploads/2020/07/mf-2020-home-gray.jpg?id=41) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” el_class=”kepivilag”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1594915912414{padding-right: 40px !important;}”][vc_column_text]KÉPI VILÁG:
Akciódús jelenetek, folyamatosan mozgásban lévő szereplők, gyors vágások. A helyszínek bemutatásakor – amennyiben lehetséges – drónnal készített felvételeket is használunk. A múlt szemléltetésénél archív felvételeket is bemutatunk. A képernyőn szöveges információk is megjelennek, amelyek kiegészítik az elhangzottakat és plusz tájékoztatást adnak a nézőknek.

FORMÁTUM:

 • Epizódszám : 7
 • A műsor hossza: 24 perc
 • Pozicionálás: TV2 / STV2 
 • A megjelenés gyakorisága: heti 1 

INTERAKTIVITÁS:
Az adások teljes hosszában való megjelenítése online felületen. Műsorrészletek és plusz információk megjelenítése web2-es felületeken. Keresztpromók más TV2 – s műsorokban, cikkek megjelenése online és nyomtatott sajtóban. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ninja_form id=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1594915224542{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-image: url(http://hellomirage.me/mf/wp-content/uploads/2020/07/footer.jpg?id=90) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_single_image image=”93″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts